Az egész úgy kezdődött, hogy három gyerekkori barát elhatározta: lovas utánfutójukat mobilbárrá alakítják át. Évek kemény munkájának, a terv iránti szenvedélyüknek, kreativitásuknak és egy kis szerencsének köszönhető, hogy végül a díjnyertes Drunken Horse Gin valósággá vált.
Beutazták az egész világot, hogy megtalálják ginükhöz a legtökéletesebb hozzávalókat. Egyedi receptúrájuk három ízhullámmal rendelkező gint hoz létre: citrusos, földes és fűszeres.
Első hullám: a friss lime, grapefruit és citromfű héjából származó gyümölcsös, citrusos íz.
Második hullám: földes jegyek a kardamomnak és a koriandernek köszönhetően.
Harmadik hullám: csodás fűszeresség három borsfélével, közülük egyértelműen kiemelkedik a különleges timut bors.
A gin sztárnövénye a nepáli timut bors, amely citrusos jegyeivel összeköti a fűszeres hullámot az első, citrusos hullámmal. Ez hosszan tartó, citrusos utóízt eredményez.
Az Antwerpenben desztillált és palackozott The Drunken Horse egy különleges, emlékezetes, igen lágy ízélményt nyújt – önmagában, jéggel is kiváló, G&T-ként és martinihoz pedig egészen fenséges!
Érdekesség
A timut bors cserjéje a Himalája nepáli oldalán, 2000 méter feletti magasságban terem, az ajurvédikus gyógyászatban már több mint 5000 éve használják természetes érzéstelenítőként és gyulladáscsökkentőként.
Megjelenés: kristálytiszta
Illat: finoman citrusos
Íz: először határozottan citrusos, majd kellemesen földes, végül melengetően fűszeres
Lecsengés: hosszú, citrusos