A whisky készítéséhez elengedhetetlen a kiváló vízforrás használata, ami itt, a hegy lábánál rendelkezésükre áll. Emellett a hordós érlelés sem hétköznapi, hiszen a Matsui-kiadások olyan hordókban érlelődnek, mint a japán tölgy (Mizunara) vagy a japán cseresznye (Sakura). Folyamatos a kísérletezés a lepárlóban a hordókkal, hiszen boros és sherryhordós érlelésekkel is dolgoznak.
A The Matsui dekoratív címkéin is a felkelő nap országának stílusvilága köszön vissza, emelve ezzel is a termék minőségét.
Illat:Friss,virágos, amit a vanília édessége és a konyhai fűszerek illata követ, enyhe kókusszal meghintve
Íz:Bársonyos,tölgyes érzet, fahéj, gyömbés és egy kevés chili amit a tejkaramella egyensúlyoz ki.
Lecsengés:Gyengéd és selymes karamellás,virágos, dohány és vanília ízek.