A Kurayoshi lepárló Japán egyik ismertebb lepárlói közé tartozik. Folyamatosan újabb és újabb érdekes kiadásokkal bővítik a kínálatukat. A Matsui alap sorozatában 3 különböző érlelésű whisky van, melyben füstös, Mizunara és Sakura hordós tétel is van.
Ebben az esetben a Mizunara hordós kiadás, egyetlen hordóból került palackozásra. A Mizunara egyébként egy Japán tölgyfa, ami rendkívül ritka és jóval drágább, mint a hagyományos tölgy. Egy történelmi szomorúságból született meg, az ebben a hordóbban való érlelésnek a gondolata. A II.VH után rendkívül sok mindenből hiány volt Japánban, viszont a katonák nagyon szerették a whiskyt, így muszáj volt kitalálni valamit. Így találtak rá az őshonos mizunara tölgyre. Mivel nem egyenesen nő és nagyobbak a pólusai, mint az átlagnak ezért „vizes tölgynek” is szokták hívni. Jóval nehezebb hordót készíteni ebből a tölgyből.
A víz, amivel beállítják a 48%-os alkoholszázalékot Japán egyik leghíresebb forrásvíz lelőhelyéről származik. Ez nem más, mint a Daisen hegy, melynek lábánál egyébként a Suntory cég is üzemeltet egy ásványvíz palackozót (valószínűleg nem véletlenül).
Illat: Nagyon friss, virágos jegyek, melyeket vanília, krémes kókusz és fűszerek kísérnek.
Ízvilág: Gazdag tölgyes jegyek, fahéj, gyömbér és egy kicsi csili, melyet a vajkaramell hoz egyensúlyba.
Lecsengés: Virágos, karamellás jegyek ami mellett a dohány hosszan kitart.