A Togouchi egy honosított japán blended whisky, amelynek párlatát nem Japánban készítik, hanem Skóciából és Kanadából importálják. Az érlelés és keverés azonban már Japánban történik, ahol sherry- és brandyhordókat használnak. Az érlelési folyamat különlegessége, hogy egy elhagyott, 361 méter hosszú vasúti alagútban zajlik, ahol az állandó 14°C hőmérséklet és 80%-os páratartalom tökéletes feltételeket teremt. A whisky nevét arról a városról kapta, amely mellett az alagút található. A gyártó, a Chugoku Jozo, 1918 óta foglalkozik gyümölcslikőrök, sake és shochu készítésével, és az 1990-es években kezdte meg a whisky importálását, érlelését és keverését.
Ezt a kiadást a 3 hónapos utóérlelés teszi különlegessé, amely sake hordókban történt, szintén a vasúti alagútban. Ennek köszönhetően az érlelés során az átlagosnál intenzívebb kölcsönhatás alakult ki a fa és a párlat között.
Illat
A vanília, zöldalma és maláta jegyeivel finom illatát
íz
ízvilágnak tejsavas, fás és gyümölcsös aromák (fehér gyümölcsök) megjelenésével
Lecsengés
Hosszú lecsengés