Leírás
AA bor illatában az európai Franc stílust jeleníti meg, amelyre a herbáriák, a piros gyümölcsök és az erdei avar illataromái jellemzőek. Rozmaring, paradicsomlevél, majoránna, cseresznye és meggy összessége, amelyhez egy jóivású és selymes korty csatlakozik. A bor ízaromái már a fejlettséget sugallják: feketegyümölcsök, cola, és holland kakaópor a vezető jegyek, amely aromák percekig tartó lecsengésben teljesednek ki.
Az évjáratról
Egyelőre nehezen megítélhető évjárat, ahol korán sikerült szüretelni, és a nagyobb nyári esőzések nem károsították a termést, még akár kiváló borok is születhetnek. Általánosságban véve viszont a csapadékos ősz nem könnyítette meg az optimális szüretet.
Cabernet franc
Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.