Marlborough Új-Zéland legjobb adottságaival rendelkező borvidéke. Az innen származó Sauvignon Blanc borok gyorsan meghódították a világot kivételes zamataikkal,és egyediségükkel. Ez a bor a marlborough-i Sauvignon Blanc-ok között is a legjobbak közé tartozik.
Akik nem jártasak a szőlőtermesztésben, azok tán nem is tudják, hogy a szőlő az egyik leginkább vegyszerigényes mezőgazdasági ágazat. De ha lemondanak a gazdák arról, hogy különféle kemikáliákat használjanak a szőlőtermesztés bármely fázisánál vagy a borkészítésnél, esetleg a palackozásnál, akkor már tettek egy tudatos lépést afelé, hogy óvják a környezetet, figyelembe vegyék a fenntarthatóság elvét, és az emberi egészséget is szem előtt tartják egyidőben. Minimum 3 vegyszermentes évnek kell eltelni ahhoz, hogy egy birtok kiérdemelje a "bio" jelzőt. Az organikus eredetű szőlőtermesztés nem más, mint a bio szőlőtermesztés szinonimája. De a biodinamikus szőlőgazdálkodás már egy más, egy összetettebb szemlélet. Itt figyelembe veszik a gazdák azt, hogy milyen a természet ritmusa, például: az évszakok szabályos váltakozása, a hold által befolyásolt ár-apály rendszer alkalmazása a talajvíz hasznosításánál nem csak a gyümölcsre, hanem magára a szőlőre, mint egész növényre koncentrál.