Hogyan is született meg a „mérges pulyka”, azaz a Wild Turkey?
1855-öt írunk amikor Austin Nichols elkezd borokkal és égetett szeszekkel kereskedni és később ez volt a kezdő mozzanata a Wild Turkey márkának. 1869-ben alapítják egyébként a lepárlót a Ripy testvérek a Wild Turkey hegyen, Kentucky államban, Lawrenceburg városában. A nevét egyébként akkor kapja amikor az egyik befektető elviszi magával a párlatot egy vadászatra és megkóstoltatja társaival. Ki nem találnátok mire vadásztak éppen: hát persze, hogy Wild Turkey-re.
1954-ben az úgynevezett Russel hatás kezdődik meg, amikor is a Jimmy Russel lesz a lepárlómester. 1976-ban mutatják be a világ első bourbon likőrjét, ami mézzel készült és az American Honey kiadás alapja lett. 1991-ben ők lettek az elsők abban is, hogy hordó erős bourbon-t dobnak piacra, így ismét egy piacvezető történetnek lehettünk szemtanúi. Azóta már a Campari cég tulajdonában van a lepárló és úgy palackozót is építettek hozzá, valamint bővítették a kapacitásukat is.