FIGYELEM: A Mr.Alkohol és Mr.Alkohol GO! Drinkshopok március 29-én (P), március 31-én (V) és április 1-én (H) ZÁRVA tartanak, ezeken a napokon a személyes átvétel is szünetel! 

Drink responsibly, but drink!

Blog

Knut Hansen - Kék a szeme, arca csupa derű

ék a szeme, arca csupa derű” hangzik a magyar sláger és bár Knut Hansen szeme tényleg kék, derűsek inkább mi leszünk, ha megkóstoljuk ezt a gint.

A történetünk főhőse Knut Hansen német tengerész, aki egy őszinte fickó volt és nem tudta senki sem visszatartani attól, hogy felfedezze azokat a helyeket ahová mindig is vágyott. Ezért is választották a gin készítői az ő arcképét a palackra, mivel hasonlóan izgalmas a gin ízvilága is, mint a kalandjai.

Egy átlagos este volt, amikor megszületett a gin ötlete egy hamburgi sörözőben. Az öreg tengerész szelleme a kezdetektől a gyártókkal volt, mert már az elején érezték, hogy olyanba kezdenek, ami ismeretlen terep számukra. Sok hullámhegy és -völgy volt kezdetekben a végeredményre rendkívül büszkék. A négy alappillérük a következő:

MINŐSÉG – EGYÉNISÉG – BIZALOM – KALANDVÁGYÁS

Nagyon fontosnak tartják, hogy helyi alapanyagok alkossák a párlatot. Így kerülhet alma az Elba folyó déli partjáról, valamint bazsalikom és uborka a család saját tulajdonában lévő üvegházakból az alkotóelemek közé. Összesen 14 különböző gyógy- és fűszernövény alkotja.

A lepárló, amin készül a Knut Hansen gin egy 150L-es Holstein lepárló. Egy nagyon összetett eljárásnak köszönhetően 4x kerül lepárlásra az ital kis adagokban mire elnyeri végső állapotát.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy 2019-től minden évben valamilyen limitált kiadású gint is dobnak a piacra, ami a Knut Hansen filozófiáján alapul. Az első ilyen egy hordóérlelt gin volt, amit a tenger habjain ringatózó Avontuur hajón érlelődött 9 hónapon keresztül. 2020-ban a „Togetherness” vagyis összetartozás névvel készült kiadásban 20 különböző herbárium került bele 20 különböző országból, ilyen például az oolong tea vagy a cseresznyefavirág. És hogy mit hoz 2021? Annyit már most tudunk, hogy minden Dél Afrikában kezdődött és az eddigiekhez hasonlóan sok izgalmat hoz magával.

KOKTÉL AJÁNLÁS

Az első ajánlás az észak német módi. Ők megvárják míg a hőmérséklet 6 fok alá süllyed, kicsi hideg szél is elkezd fújni. Ekkor a barátaikkal kimennek a kikötőbe egy üveg gin társaságban és miközben a tengert nézik elfogyasztják a jéghideg KNUTI TONIK-ot egy szelet naranccsal. Az persze teljesen véletlen, hogy ez tökéletesen működik 30 fokban is!