100%-ban természetes, hozzáadott cukor nélkül készült gin, amelynek minden cseppje a mediterrán citromligetek vibráló, napsütötte világába repíti fogyasztóját. A 2022-ben piacra dobott Bombay Citron Pressé gin születését a Tom Collins koktél íze inspirálta. A macerátumhoz használt illatos, zamatos citromot kézzel, még a szezon elején szüretelik, hogy megragadják a gyümölcs valódi ízét és esszenciáját, így érzékeltetve a citrusfélék élénk, pikáns jegyeit. A természetesen frissítő gyümölcsinfúzió tökéletesen kiegészíti a Bombay London Dry ginjének klasszikus, borókás ízvilágát.
A Bombay Citron Pressé természetesen frissítő és kifinomult ízű, tökéletes nyári koktélokhoz, legyen szó klasszikus G&T-ról, a már említett Tom Collinsról, vagy a könnyed, jéggel és szódával kombinált változatról.
Tom Collins-recept: Tölts meg jégkockákkal egy magasabb poharat, önts rá 50 ml Bombay Citron Pressé gint, 15 ml frissen facsart citromlevet, 10 m cukorszirupot és 75 ml szódát (például: London Essence Soda Water). Végül díszítsd citomkarikával.
Illat: csodásan élénk, citromos, de megjelennek benne a boróka és a koriander finom fűszeres jegyei
Íz: a friss, lédús citrom intenzív, pikáns robbanása kellemes édességgel párosul, amit szépen kiegyensúlyoznak a lágyabb, fűszeres jegyek és a boróka
Lecsengés: hosszú, komplex, a frissítő citrom harmonikus egységet alkot a többi botanikai összetevővel